Locatie

Met ingang van 1 juni 2016 is Orthodontie Hoofddorp gevestigd in de monumentale villa op Hoofdweg 695 te Hoofddorp. Deze villa is gebouwd in 1917 en daarmee in 2017 honderd jaren oud. Voor deze regio, die toentertijd grotendeels uit polder bestond, is dat heel oud.

Gemeentelijk monument

Wij van Orthodontie Hoofddorp zijn er trots op dat de gemeente Haarlemmermeer ons pand heeft opgenomen in de lijst van gemeentelijke monumenten. Daarbij roemde de gemeente de kunsthistorische waarde van de villa nu zij “is ontworpen met Nieuw Historiserende stijlkenmerken die zijn samengevoegd met Chaletstijlkenmerken en enige Jugendstil details”.  


Volgens de gemeente herinnert het pand aan “de ontstaansgeschiedenis van de historische kern van Hoofddorp vanaf 1852 waar, met name langs de Hoofdweg, veel vrijstaande villa’s verrezen. De gemeente heeft bijgedragen aan (de kosten van) de renovatie van de monumentale villa. We zijn de gemeente dankbaar voor haar steun en wij zijn trots en blij dit stukje geschiedenis van de gemeente Haarlemmermeer met al onze patiënten en bezoekers te kunnen delen!

 

Indeling nieuwe praktijk

Bij binnenkomst in het monumentale pand vindt u meteen door de deur rechts de receptiebalie, waar onze hoofdreceptioniste Sabina u graag vriendelijk te woord staat. Komt u voor uw periodieke controle, dan kunt u in de gang rechts inchecken en links onder het fraaie glas-in-lood raam uw tanden poetsen. Daarna kunt u plaatsnemen in de zonnige voorkamer van de villa waar de wachtkamer zich bevindt. Door middel van het scherm wordt u opgeroepen als u aan de beurt bent.

Het pand behuist een eigen consultkamer voor de Orthodontist, waar patiënten geheel privé hun wensen, verwachtingen en zorgen met de Orthodontist kunnen bespreken.

Verder bevindt zich op de begane grond een ruimte voor het maken van röntgenfoto’s en een privé ruimte voor het maken van gebitsafdrukken. In deze laatste privé ruimte zullen ook (cosmetische) behandelingen met injectables worden uitgevoerd.

Komt u voor het laten plaatsen van een beugel of voor een controle, dan zult u vanuit de wachtkamer worden verzocht de trap naar de eerste verdieping te nemen. U krijgt daarbij een nummer van de stoel waarin u mag plaatsnemen. Boven wordt u ontvangen door een van onze vriendelijke assistentes die rustig en zorgvuldig alle uit te voeren handelingen eerst met u bespreekt en daarna doeltreffend en voortvarend uitvoert. Heeft u vragen over wat er gebeurt, stelt u ze dan altijd! En goede samenwerking en wederzijds begrip vinden wij essentieel voor het slagen van de behandeling.

Verder is er op de eerste verdieping een steriele ruimte die niet toegankelijk is voor patiënten. Hier reinigen, desinfecteren en steriliseren wij alle materialen zorgvuldig, om ieders gezondheid te waarborgen. Ook de zolder van het pand is niet toegankelijk voor patiënten. Deze dient als omkleedruimte voor het personeel en als opslag.

Is uw behandeling afgerond en kunt u de stoel weer uit? Het maken van de volgende controle afspraak, doet u zelf bij het scherm in de gang op de begane grond. Heeft u vragen of moet u een andere afspraak in plannen dan een vervolgcontrole? Meldt u zich dan bij de balie assistente. Zij geeft u de informatie die u nodig heeft en plant een afspraak in die zo goed mogelijk past in uw agenda. Uw afspraak voor deze keer zit er dan op en u bent een stap dichterbij een mooie stalende glimlach.

Het team van Orthodontie Hoofddorp is zeer blij en trots om te mogen werken in dit bijzondere, kenmerkende pand in Haarlemmermeer en vindt het fijn het pand en haar bijzondere ‘feel' met u kunnen delen.