Volwassenen

Orthodontie wordt ook bij volwassenen steeds populairder. Wij behandelen in onze praktijk daarom steeds meer volwassenen. 

Aan orthodontie zit geen maximumleeftijd. Het is dus ook voor volwassenen nog steeds mogelijk om een beugel te nemen. Wel is het zo dat de behandeling van volwassenen er vaak wat anders uit ziet dan de behandeling van kinderen.

Aan orthodontie zit geen maximumleeftijd. Het is dus ook voor volwassenen nog steeds mogelijk om een beugel te nemen. Wel is het zo dat de behandeling van volwassenen er vaak wat anders uit ziet dan de behandeling van kinderen.

Orthodontie is zeker niet alleen voor de jeugd. Je tanden blijven je hele leven bewegen en op elke leeftijd is het mogelijk de stand van de tanden met behulp van orthodontie aan te passen. Tegenwoordig is 25% van de patiënten van orthodontisten boven de 18 jaar. Ook behandelen wij steeds vaker 65+ers. Je bent dus nooit te oud voor een beugel!

Is de behandeling van volwassen patiënten anders dan de behandeling van kinderen?

Niet perse. De individuele afwijking en de conditie van het gebit bepalen het behandeltraject dat onze orthodontisten zullen adviseren. Echter, volwassenen hebben vaker de voorkeur voor minder zichtbare apparatuur. Denk aan slotjes aan de binnenkant van de tanden, of tandkleurige slotjes, elastiekjes en draden, of behandeling door een kapjes of vliesje om de tanden (bv Invisalign). Zie voor deze mogelijkheden ‘esthetische orthodontie’.

Geen groei meer
Doordat volwassenen niet meer groeien is het niet meer mogelijk de stand van de kaken met een beugel te beïnvloeden. Hierdoor kunnen we niet meer alle afwijkingen met alléén een beugel behandelen. Als er sprake is van een afwijkende kaakstand kan het daarom nodig zijn dat ook de kaakchirurg bij de behandeling wordt betrokken. We doen dan een gecombineerde orthodontische/kaakchirurgische behandeling. Bij zo’n behandeling corrigeren we altijd de tandstand met vaste apparatuur, de kaakchirurg corrigeert vervolgens de kaakstand.
Verschillende soorten apparatuur
Natuurlijk is het ook mogelijk dat er geen afwijking is in de kaakstand. Dan is het mogelijk om de tanden te corrigeren met alleen een beugel. 
Welk type apparatuur het best bij u past is van vele factoren afhankelijk en wij zullen in overleg met u bepalen welke apparatuur in uw situatie het meest ideaal is.

Wat andere zeggen

“Afgelopen woensdag ben ik voortreffelijk geholpen door een van jouw medewerkers.

Behoorlijk gespannen kwam ik binnen: balkje los, als het repareren maar goed gaat…… Jouw medewerker wist mij gelukkig heel snel op mijn gemak te stellen: kalm en met ervaren handen ging ze te werk. Ondertussen vertelde ze rustig en duidelijk wat ze deed. Ik wist me in goede handen. Kortom, ze is een kanjer!”

 

“Tijdens de voetbalperiode dragen de medewerkers oranje handschoenen en de kinderen mogen altijd een kleur elastiekjes kiezen. Onze dochter kan daarom niet wachten tot ze ook een beugel mag!”

“Wij komen al een aantal jaren bij de praktijk. Onze zoon vond het in het begin van de behandeling best spannend maar werd al snel gerust gesteld. Er heerst een gezellige sfeer in de praktijk maar ook aan de telefoon word je heel vriendelijk geholpen. De medewerkers zijn behulpzaam en proberen met het inplannen van afspraken zoveel mogelijk rekening te houden met het schoolrooster.”