Algemene informatie

Al meer dan 20 jaar hét vertrouwde adres voor beugelbehandelingen in de regio Noord-Holland

Handige informatie voor thuis

In deze tijd kan het zijn dat je soms wat informatie bent vergeten die wij hebben doorgegeven. Hieronder vind je per beugel de informatie voor thuis zodat je dit zelf nog eens rustig door kunt nemen of aan papa of mama kan laten zien.

Buitenbeugel

Voorzichtig de buitenbeugel in- en uitdoen. Eerst de ene kant en dan de andere. Buitenbeugel met lusjes naar beneden gewezen in de buisjes schuiven. Beugel altijd meenemen naar de controle. Tandenpoetsen blijft belangrijk! Tijdens eten en drinken (behalve water) en sporten de beugel uit doen. De nekband mag gewassen worden. Komt de buitenbeugel tegen de voortanden? Dan altijd contact opnemen. Ringetje los? Geen spoed, maar wél contact opnemen!

Blokbeugel/activator

Door de blokbeugel wordt de onderkaak gestimuleerd om door te groeien in de goede stand ten opzichte van de bovenkaak. Twee keer per dag schoonmaken met zeep (afwasmiddel of handzeep) en water. Géén tandpasta gebruiken! Tandenpoetsen blijft belangrijk! Tijdens eten en drinken (behalve water) en sporten de beugel uit doen. Beugel altijd meenemen naar de controle. Zorg dat de onderkaak goed in de beugel zit. Ook in de nacht (even checken als ouders/verzorgers). - Spierpijn in de kaken is normaal.  - Er wordt meer speeksel aangemaakt. Dit verdwijnt naar gelang het dragen. - Praten kan maar is wat lastiger. Beugel stuk? Gebitsmodellen, wasbeet én beugel afgeven op de praktijk. Hier hoeft geen afspraak voor gemaakt te worden.